Scratch Nedir?

Standard

 

Scratch, MIT Üniversitesinde Amerikan Ulusal Bilim Kurulu tarafından desteklenerek, 2003 yılında başlamış ve 2007 yılında bitirilmiş bir projedir. Vaktinin çoğunu okul dışında geçiren  öğrencilerin, teknolojiyi kullanırken ortaya yeni ürünler koyabilmelerini amaçlamıştır.

            Scratch programlama ortamı;

 

  • 10-12 yaş gurupları arasında sohbet, oyun ve ödev amaçlı kullanılmakta
  • 16-19 yaş gurupları arasında sohbet ve oyun amaçlı kullanılmakta
  • 20-24 yaş gurupları arasında ve 24 yaşın üzerinde e-posta, oyun, sohbet amaçlı kullanılmaktadır.

 

Bildiğimiz gibi, internetin oyun ve sohbet amaçlı kullanımı tüm yaş guruplarında gerçekleştirilen temel ortak etkinliklerdir. Özellikle çocuklar internet kafelere çoğunlukla oyun oynamak için giderler. İnternet kafelerin ve teknolojinin faydalı kullanılmalarına yönelik olarak, bireylerin teknolojik akılcılık kazanmaları için yein bir ortam olan Scratch programlama ortamı bizim şu an önerebileceğimiz ortamların başında geliyor.

Scratch programını önermemin nedeni; Scratcah programlama ortamının ortaya çıkış amacı ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan okul dışı teknoloji merkezlerinde uygulanmasından elde edilen başarılı sonuçlardır. 2005 ve 2006 yıllarında yapılan çalışmada, araştırmanın yapıldığı merkezde  Scratch programını kullanan öğrencilerin oranının % 25′ e kadar çıktığı görülmüştür.

 

 

Yorum bırakın